10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı Yapıldı

10.11.2020 488

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 82. yıldönümü vesilesiyle okulumuzda anma programı düzenlendi. Saat 09.05'te  2 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Okulumuz' öğretmeni Kamil CENGİZ'İN günün anlam ve önemini belirten konuşması ile devam etti.

"Atatürk size inandı ve size emanet etti eserini. Bu boş bir inanç değildir. Gençlik onun nazarında pek çok sınavdan geçti. Size inanmaya zannedersem daha Çanakkale'de 34 yaşında genç bir Yarbay iken yaşları 15 ile 25 arasında değişen gencecik bedenlerin 3 dakika içinde öleceğini bile bile düşman üzerine atılışını görmesi ile başladı. Çanakkale onun milleti ile tanıştığı yerdir. Bu inanç onu kurtuluş fikrine götürmüş, yok edilmek istenen bir millet onun önderliğinde tekrar dirilmiştir.Bir İngiliz devlet adamı:"Türkleri Avrupa'dan Orta Asya'nın bozkırlarına göndermek isterken geri dönüş yolunda milli şuurun canlanacağını hiç hesaba katmamıştık."der. Bu şuur ilk önce Çanakkale ardından da milli mücadelede kendini göstermiştir.

Yani gençler değerinizi bilin, yerinizi görün,öneminizi fark edin.

Arif Nihat Asya'ya kulak verelim, size sesleniyor şair:

Sen de geçebilirsin Anadan, yardan, serden,

Senin de destanını okuyalım ezberden.

Haberin yok gibidir taşıdığın değerden.

Elde sensin, dilde sen; gönüldesin baştasın.

Fatih'in İstanbul'u fethettiği yaştasın.

Anadan, yardan, serden vazgeçmek büyük fedakarlıktır ve gerektiğinde bunu yaptığımıza da tarih tanıktır. Ama ben başka bir şeye dikkat çekmek istiyorum. Vatan için ölmek de var ama borcun yaşamaktır. Yaşayın ve siz de yeni destanlar yazın. Ama bu; bilimin, sanatın, tekniğin ve ekonominin destanı olsun. Bunun da yolu çalışmaktan geçiyor. Bıkmadan, usanmadan, yorulmadan çalışmak.

Biraz gerilere gidelim. İkinci Dünya Savaşı sonrası Almanya ve Japonya'da taş taş üzerinde kalmamış, hatta Japonya'nın 2 şehrinde bugün hala ot bile bitmiyor. Şimdi yıl 2019 ve 74 yıl geçmiş üzerinden. Karşımızda nasıl bir Almanya, nasıl bir Japonya duruyor? Bilek gücüyle yapamadıklarını, beyin gücü ile yaptılar.

Ve size soruyorum Sevgi Gençler,

Bugün hangi güçlü ülke bu iki ülkenin toprağına göz dikebilir? Onlar bilgi Savaşı'nın galibidirler. Bir ülke sadece askerle korunmaz. Günümüzde güçlü bir ordu kadar güçlü bir ekonomi lazımdır ve siz bu güçlü ekonominin mimarları olun Sevgili gençler. Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır ancak böyle ödeyebilirsiniz borcunuzu." dedi.

Daha sonra öğrencilerimizin Gazi Mustafa Kemal'e yazdıkları şiirler ve mektuplar okundu

10-11-202010-11-202010-11-202010-11-202010-11-202010-11-202010-11-202010-11-202010-11-202010-11-2020