OKULUMUZ TARİHÇESİ

13.10.2020 429

İPEK HOCA HASAN TÜRKMENOĞLU  KIZ ANADOLU KIZ  İMAM HATİP LİSESİ

Okulumuz 1967 yılında Yahyalı'lı hayırseverler tarafından inşaatına başlanmış olup 1974 yılında tamamlanarak eğitim ve öğretime açılmıştır. Daha sonra 1987 yılında öğrenci pansiyonu yine Yahyalı'lı hayırseverler tarafından yaptırılarak şu an 128 öğrenci kapasitesi ile devam etmektedir. 1993 yılında devlet vatandaş işbirliği ile Okul binası yeterli olmadığından ek bina yapılmıştır.1996 yılında Okulumuz Anadolu İmam Hatip Lisesi açılmıştır. 2007 yılında ise Açık İmam Hatip Lisesi( Yüz yüze eğitim) açılmış olup şu an 2-4-6-8 Dönem olmak üzere 95 öğrencisi bulunmaktadır.2015 Hazirandan itibaren okulumuz Yahyalı Kız Anadolu İmam Hatip dönüştürüldü. 2019 Yılında okulumuz Fen ve Sosyal Bilimler  İpek Hoca Hasan Türkmenoğlu  Kız Anadolu İmam Hatip Lisesiproje okulu olarak devam etmektedir.

MUSTAFA YILMAZ

OKUL MÜDÜRÜ